logotype
image1 image2 image3

Aromatherapie in een notendop

aromaterapiaAromatherapie behelst het werken met essentiële oliën. Dit zijn geurige producten die gebruikt worden voor het maken van parfums maar ook om de gezondheid te verbeteren of op peil te houden, In de aromatherapie wordt gebruik gemaakt van essentiële oliën van plantaardige herkomst.

De aromatherapie volgt een holistische benadering waarbij de mens wordt gezien als één geheel, als een persoon waarin alle aspecten invloed op elkaar uitoefenen. De behandelingen worden speciaal op de persoon afgestemd. Aromatherapie is een veilige en betrekkelijk eenvoudige therapie om op een natuurlijke manier fit en gezond te blijven.

Toch is aromatherapie complex omdat de toepassing van essentiële oliën, kruiden en massagetechnieken nogal wat kennis en vaardigheden vereist. Ook is voorzichtigheid geboden omdat de planten uit de natuur ieders hun eigen werking hebben, die voor de mens niet altijd even gunstig zijn.

Aromatherapie betekent letterlijk een therapie door geur maar zoals boven beschreven moge het duidelijk zijn dat aromatherapie meer is dan alleen een lekker luchtje aan een badproduct. Het is echter wel een prachtige aanvulling op de reguliere geneeskunde, therapeutisch maar werkt ook preventief.

Zie voor behandelingsmogelijkheden "Diensten" of klik HIER
2018  AromaMore  ©  All Rights Reserved