logotype
image1 image2 image3

 

IFA beroepsopleiding aromatherapie

De International Federation of Aromatherapists (IFA) is het professionele orgaan voor aromatherapeuten. De IFA was in 1985 de eerste oprichter van Klinische en Holistische Aromatherapie. Onze doelstelling is het behoud van gezondheid en welzijn door kennis, praktijk en expertise in aromatherapie te bevorderen door middel van onderwijs, onderwijs en training.
Wij regelen en accrediteren normen in aromatherapie voor zowel de beoefenaar als de cursist. Wij helpen onze leden om de hoogste standaard van integriteit, kennis en professionaliteit te verkrijgen om hun klanten, het publiek en het beroep te beschermen. Leden hebben een breed scala van voordelen om hun praktijk te ondersteunen en op de hoogte te blijven van de laatste wijzigingen en ontwikkelingen op dit gebied. Wij bieden gespecialiseerde diploma cursussen in aromatherapie en essentiële oliën om studenten in staat te stellen wereldwijd erkende kwalificaties te verkrijgen. Zie ook de website van de IFA http://www.ifaroma.org

 

Beroepsopleiding tot aromatherapeut

De opleiding omvat 39 cursusdagen van 10:00 tot ca. 17:00 uur (dag 40 is examen). Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: botanie, chemie, farmacologie, geschiedenis, psychologie. De IFA stelt ook hoge eisen aan de anatomie, fysiologie en pathologie. Daarvoor is er de keuze gemaakt om vanaf 2018 gebruik te maken van e-learning om deze grote hoeveelheid stof op een inzichtelijke manier aan te bieden en studeerbaar te maken Ook werk je aan een boek waarin je al je ervaringen opschrijft, het zogenaamde PEB (Persoonlijk Essentiële olie Boek). Tijdens de opleiding maak je kennis met tal van essentiële oliën, niet alleen de bruikbare maar ook de oliën waarvan de IFA vindt dat ze op de negatieve oliën-lijst behoren te staan omdat ze een negatieve invloed op het lichaam hebben.

De aromatherapie is een holistische therapie d.w.z. dat de mens in zijn geheel wordt benaderd en niet enkel één symptoom. Een complete lichaamsmassage is dan ook een essentieel onderdeel van de aromatherapiebehandeling en dus van de opleiding en het examen. Een ander onderdeel van de opleiding is het zelf maken van allerlei verzorgingsproducten: crèmes, oliën, parfums, balsems, zalven, bad-producten, maskers, pakkingen, enz. Van de student wordt verwacht dat er praktijkervaring wordt opgedaan buiten de lesuren om. Ook dient er rekening te worden gehouden met schriftelijke opdrachten voor thuis. De opleiding wordt afgesloten met een officieel examen (theorie en praktijk) door IFA-gecommitteerde examinatoren. Bij voldoende resultaat ontvangt men het IFA-diploma waarna men als aromatherapeut een eigen praktijk kan starten.

 

Voor wie bestemd

De cursus is ingeschaald op HBO-niveau en de opleidingseisen zijn dan ook navenant. Het is daarom wenselijk als je beschikt over enige relevante educatie, bij voorkeur een HAVO opleiding of een opleiding binnen de zorgsector. Tot nu toe hebben de studenten die de cursus succesvol hebben beëindigd een van de volgende vooropleidingen: schoonheidsverzorging B-nieuwe stijl, opleiding voor natuurgeneeskunde, fysiotherapie, mensendieck/Caesar, sportmassage, verpleegkunde enz. Alle modules bij elkaar leveren een opleiding die erop gericht is de student een stevige basis te geven om een aromatherapie-praktijk zelfstandig en succesvol te kunnen voeren of in een reeds bestaande praktijk goed te kunnen functioneren.


Financiële investering

De financiële investering voor de opleiding bedraagt € 3.450,- en is inclusief boeken (w.o. e-learning voor anatomie en fysiologie), materialen, studentlidmaatschap bij de IFA, koffie en thee. Cursisten dienen zelf voor aanvang van de studie, een studieverzekering af te sluiten. Aromamore adviseert en ondersteunt hierbij.

Aromamore is een door het CRKBO erkende opleiding en daardoor vrijgesteld van btw.

 

Examen

Vanaf 2020 wordt het examengeld apart berekend. Kosten zijn ca. € 200,00. Examenkandidaten dienen er rekening mee te houden dat het examen mogelijk in Londen wordt gehouden. Reis- en verblijfkosten komen voor rekening van de cursist. Indien de kandidaat voor een onderdeel van het examen onvoldoende resultaat behaalt dan is er de mogelijkheid voor herexamen. Eveneens in Londen. Aromamore betaalt 1x het herexamen. De reis- en verblijfkosten komen dan weer voor rekening van de cursist.

Deze opleiding loopt momenteel. Voor informatie over nieuwe data graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wilt u meer informatie, de studiematerialen of locatie bekijken maak dan een afspraak, dat kan het beste via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Deze opleiding is geaccrediteerd door K.T.N.O. / Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen onder reg.nr. K6033 

Erkend door BATC, LVNG, CAT-complementair, NVST, VBAG

 

Liever een cursus die wat minder intensief is maar toch heel veel kennis oplevert? Kijk dan op de pagina Semiberoepsopleiding of klik hier

2022  AromaMore  ©  All Rights Reserved