logotype
image1 image2 image3

Op zaterdag 8 december wordt de zeer interessante CPD workshop/lezing Biochemische aromatherapie gegeven door Josie Donaldson (Morpeth, UK)

Wat is Biochemische Aromatherapie
Biochemische aromatherapie is de term door Josie bedacht om te beschrijven hoe essentiële oliën de hersenen beïnvloeden en vervolgens de symptomen die we ervaren en de stemmingen die we hebben.

Wij zijn een product van onze biochemicaliën, zij zijn de instructies voor elke actie en denkpatroon in ons lichaam. Zonder hen zouden we niet kunnen denken, voelen of ademen.

Wanneer biochemische activiteit misgaat, beginnen zich problemen in het lichaam te manifesteren die fysieke symptomen veroorzaken. We kunnen depressief, geagiteerd, geïrriteerd raken, stemmingswisselingen hebben of ons gelukzalig en tevreden voelen.

In de afgelopen 40 jaar is biochemie zo succesvol geworden in het verklaren van levende processen dat nu bijna alle gebieden van de levenswetenschappen, van plantkunde tot geneeskunde, bezig zijn met biochemisch onderzoek. Tegenwoordig is de belangrijkste focus van pure biochemie in het begrijpen hoe biologische moleculen aanleiding geven tot de processen die zich voordoen in levende cellen, wat op zijn beurt weer sterk gerelateerd is aan de studie en het begrip van hele organismen.

Hoe is dit van toepassing op aromatherapie?
Essentiële oliën spelen een belangrijke rol bij het beïnvloeden van de hersenen en vervolgens van het hele lichaam.

Mensen die niets met aromatherapie hebben, zijn nog wel eens genegen om lavendel (als essentiële olie) te kopen. Vraag hen waarom ze het hebben, ze zullen een aantal redenen zeggen, namelijk om 'me te helpen slapen', 'om mij te helpen ontspannen', 'voor hoofdpijn' enz.

Maar waarom heeft het deze actie? ... Lavendel lijkt tryptofaan en serotonine te beïnvloeden en kan verklaren waarom het van invloed is op de slaap van mensen. Begrijpen welke enzymen, hormonen, neuropeptiden bijvoorbeeld, een olie beïnvloedt en verder werkt, geeft ons een meer gedetailleerde kennis van de acties van de olie in ons.

Biochemische aromatherapie probeert uit te leggen hoe essentiële oliën de verschillende delen van de hersenen en de verschillende biochemische stoffen beïnvloeden en beïnvloeden, en daarmee hoe deze de symptomen die we hebben en de stemmingen die we hebben beïnvloeden.

Ontdek waarom kamille werkt op woede, waarom wierook werkt op adrenaline en hoe deze informatie in je praktijk en leven kan worden geïmplementeerd.

Op het moment dat je een essentiële olie begint te ruiken of als je het in je huid masseert, beginnen er biochemische veranderingen in je te ontstaan.

In deze workshop probeert Josie uit te leggen wat elke individuele olie in het lichaam doet en wat de effecten zijn die ze produceren.

Ontdek welke olie adrenaline beïnvloedt, welke oliën glycolyse en energieproductie helpen en welke oliën u kunnen helpen.

Zie ook de website van Josie voor nog meer informatie  http://www.healthytherapies.com/ 

Wie is Josie Donaldson? Klik hier voor meer informatie

De workshop is geaccrediteerd door K.T.N.O. en I.F.A. 

Deelnemen:

Om deel te nemen aan deze workshop is een gegronde vooropleiding aromatherapie en/of  HBO medische (basis)kennis noodzakelijk.

Klik hier voor het aanmeldformulier

Click here to subscribe

 

2019  AromaMore  ©  All Rights Reserved