logotype
image1 image2 image3

 

Beroepsopleiding aromatherapie

10 jaar lang heb ik de opleiding verzorgd via de International Federation of Aromatherapists (IFA), het professionele orgaan voor aromatherapeuten. Hoewel ik deze organisatie nog steeds een warm hart toedraag, heb ik besloten om niet langer via deze organisatie op te leiden tot professioneel aromatherapeut.

Onder eigen vlag start nu de beroepsopleiding tot aromatherapeut met in-house-examens volgens Nederlandse normen.

Beroepsopleiding tot aromatherapeut

De opleiding omvat 39 cursusdagen van 10:00 tot ca. 17:00 uur (dag 40 is examen). Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: botanie, chemie, farmacologie, geschiedenis, anatomie, fysiologie, pathologie en psychologie.   Ook werk je aan een boek waarin je al je ervaringen opschrijft, het zogenaamde PEB (Persoonlijk Essentiële olie Boek). Tijdens de opleiding maak je kennis met tal van essentiële oliën, niet alleen de bruikbare maar ook de oliën die op negatieve oliën-lijst staan omdat ze een negatieve invloed op het lichaam hebben.

De aromatherapie is een holistische therapie d.w.z. dat de mens in zijn geheel wordt benaderd en niet enkel één symptoom. Een complete lichaamsmassage is dan ook een essentieel onderdeel van de aromatherapie-behandeling en dus van de opleiding en het examen. Een ander onderdeel van de opleiding is het zelf maken van allerlei verzorgingsproducten: crèmes, oliën, parfums, balsems, zalven, bad-producten, maskers, pakkingen, enz. Van de student wordt verwacht dat er praktijkervaring wordt opgedaan buiten de lesuren om. Ook dient er rekening te worden gehouden met schriftelijke opdrachten voor thuis. Na afronding van de verschillende modules worden tussentijdse toetsen afgenomen om dat deel van de opleiding af te ronden.Als alle opdrachten voltooid en alle tussentijdse toetsen zijn voldaan, kan men deelnemen aan het eindexamen. Hiermee is dus een minimale studiebelasting voor de laatste examendag.

Voor wie bestemd

De cursus is ingeschaald op HBO-niveau en de opleidingseisen zijn dan ook navenant. Het is daarom wenselijk als je beschikt over enige relevante educatie, bij voorkeur een HAVO opleiding of een opleiding binnen de zorgsector. Tot nu toe hebben de studenten die de cursus succesvol hebben beëindigd een van de volgende vooropleidingen: schoonheidsverzorging B-nieuwe stijl, opleiding voor natuurgeneeskunde, fysiotherapie, mensendieck/Caesar, sportmassage, verpleegkunde enz. Alle modules bij elkaar leveren een opleiding die erop gericht is de student een stevige basis te geven om een aromatherapie-praktijk zelfstandig en succesvol te kunnen voeren of in een reeds bestaande praktijk goed te kunnen functioneren.

Ook de HBO-medische basiskennis wordt geadviseerd. Deze is vaak nodig als je wilt aansluiten bij een beroepsvereniging.

Start 1 september 2023


Financiële investering

De financiële investering voor de opleiding bedraagt € 3.250,- en is inclusief btw, studieboeken, examengeld, materialen, koffie en thee. Cursisten dienen zelf voor aanvang van de studie, een studieverzekering af te sluiten. Aromamore adviseert en ondersteunt hierbij.

Voor informatie over nieuwe data graag mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wilt u meer informatie, de studiematerialen of locatie bekijken maak dan een afspraak, dat kan het beste via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Deze opleiding is geaccrediteerd door K.T.N.O. / Kwaliteit en Toetsing Natuurgerichte Opleidingen onder reg.nr. K6033 

Erkend door BATC, LVNG, CAT-complementair, NVST, VBAG

Liever een cursus die wat minder intensief is maar toch heel veel kennis oplevert? Kijk dan op de pagina Semiberoepsopleiding of klik hier

 

2023  AromaMore  ©  All Rights Reserved