Over ons

Over Aromamore

De naam Aromamore is op vele wijzen uit te leggen. Allereerst op z`n Frans /Italiaans Arom-amore waarin mijn adoratie voor de wereld van geuren naar voren komt. Simpel, daar valt niets aan toe te voegen. Maar er is more…. Op z`n Engels lezen we aroma-more…: Aromatherapie is meer dan alleen een lekker geurtje toevoegen aan een product. Aromatherapie is een serieuze therapie waarbij de therapeut u met raad en daad bijstaat om uw gezondheid zo optimaal mogelijk te krijgen en te behouden. En more… Zo worden er vele cursussen gegeven op het gebied van de aromatherapie en haar verwanten (bijvoorbeeld bloesemremedies), workshops, teambuildingsactiviteiten, kinderpartijtjes. En more…. Lezingen en presentaties voor (zieken)verzorgers, verpleegkundigen, vrijwilligers in hospice centra, en more…. De verkoop van essentiële oliën en aanverwanten enz.

Even voorstellen…

Ik ben Janet de Winter-Booms. Zo’n 35 jaar geleden werd ik schoonheidsspecialiste. Startte mijn eigen praktijk waar ik mij jaren lang met liefde heb ontfermd over mijn cliënten. Ik volgde tevens de voortgezette opleiding -met verdieping van de disciplines behorende bij de schoonheidsverzorging maar ook de hbo-medische basiskennis olv Bertie Wesselius- bij het Gerda Siemer-instituut in Amsterdam, daarmee kreeg ik lesbevoegdheid wat mij in staat stelde om aan de vakopleiding les te mogen geven, iets dat ik ook een aantal jaren succesvol en met plezier deed. 

Van lieverlee kwam ik er achter dat schoonheid aan de buitenkant niet voldoende is om je van binnen goed te voelen. 

Ik kwam in contact met mensen die mij inspireerden met essentiële oliën. Ik volgde vele cursussen en lezingen om mij deze boeiende materie eigen te maken. Na er jaren mee gewerkt te hebben had ik nog steeds het gevoel dat ik met losse elementen aan het werk was in plaats van een goed samenhangend geheel. 

Ik volgde daarom de IFA (International Federation of Aromatherapists) opleiding bij Ellen Smith-Asjes in Alkmaar. Een zeer gedegen beroepsopleiding op hoog niveau. Na de succesvolle afronding middels een officieel examen onder toezicht van een Engelse IFA gecommiteerde had ik het gevoel een stevige basis te hebben om mijn cliënten van goed advies te kunnen voorzien. Inmiddels heb ik van de IFA de status van principal teacher ontvangen, hetgeen gelijk staat aan een 1e graads lesbevoegdheid. 

Drang naar kennisuitbreiding zit in mijn aard en ik ging mij afvragen waarom de ene olie bij een bepaald persoon met aandoening wel helpt terwijl dezelfde olie bij een ander persoon met de zelfde aandoening niet helpt. Daar voor heb ik mij verdiept in de astrologie. Een rijke aanvulling op de aromatherapie. Erg boeiend vind ik ook de relatie van de planten op aarde onder invloed van de planeten. Je vindt de kracht van de planten én planeten terug in de oliën en de antwoorden op vele vragen. De astrologie opleiding kreeg ik van Karen Hamaker evenals de opleiding psychologie volgens C.G. Jung. 
Andere aanverwante opleidingen die ik volgde zijn kinesiologie en voedingsleer, eveneens een prachtige aanvulling bij de aromatherapie.

Mijn inwijding tot Reiki master (liever gebruik ik het woord leraar) in het Usui system onderschrijft ook het spirituele en energetisch karakter van Aromamore.

Inmiddels heb ik vele ervaringen op allerlei gebied. Lesgeven in aromatherapie, aromatherapie in de zorg, workshops voor reumapatiënten, aromatherapie op het werk, lezingen en natuurlijk de persoonlijke therapie en coaching. Door het volgen van master-classes van o.a. Jill Farrer Halls, Germain Rich, Josie Donaldson en Madeleine Kerkhof, heb ik mijn kennis nog aanmerkelijk uitgebreid.

Al met al heb ik door de jaren heen een rijk en breed palet van kennis, ervaringen en mogelijkheden verworven die nu tot uw beschikking staan.

Laatste update: 3 april 2024